Uutiset RSS -syötteenä

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

C-93: Hopeaa rajan takaa - 09.04.2009

Ysikolmoset päättivät pelikautensa läänirajan takana Paimiossa pelattuun OP-Pohjola Cupiin. Tuloksena lauantaipäivän aherruksesta oli toinen sija ja hopeinen kannu.

West Coast Sheriffs oli järjestänyt Paimion Kilosportiin kuudelle joukkueelle yhden päivän turnauksen, mikä sopi mukavasti myös ysikolmosten kauden päättäjäisiksi. Omaan alkulohkoonsa FoSu oli saanut isäntäjoukkueen sekä Hirvensalon Heiton.

Sheriffien kanssa oli muistikuvien mukaan tehty tuttavuutta jossakin takavuosien loppuhuipentumassa ja havaittu joukkue tasaisen kovaksi ryhmäksi. Isännät ottivatkin forssalaisilta vierailtaan heti luulot pois ja karkasivat reilussa kymmenessä minuutissa kolmen maalin johtoon. Perinteiseen tapaan FoSukin alkoi tässä vaiheessa heräillä peliin mukaan ja onnistui kaventamaan pariin otteeseen, mutta ei missään vaiheessa tasoittamaan. Näin voitto merkattiin ansaitusti Sheriffeille numeroin 4-3.

Kolmen joukkueen lohkossa yksikin voitto riitti välieräpaikkaan, sillä myös Hirvensalo oli hävinnyt Sheriffeille 4-3. Ensimmäinen erä alkoi tasaisesti, mutta erän lopulla FoSu sai pelinsä kulkemaan sen verran, että tauolle mentiin forssalaisjohdossa 3-1. Toisella jaksolla FoSu lisäsi johtoaan ja oli parhaimmillaan kolme maalia edellä numeroissa 5-2. Hirvensalo punnersi kuitenkin väkisin rinnalle, kunnes Aleksi Vainio laukoi viivasta voitto-osuman, jolla FoSu eteni semifinaaliin 6-5 -voitolla.

Välierässä FoSu kohtasi SM-sarjassa tutuksi tulleen FBC Turun. Kuten odottaa sopiikin, ottelusta tuli tasainen ja vähämaalinen. Varsinainen peliaika (2 x 20 min) eteni tasa- tai paremminkin vuorotahtiin, jossa FoSu teki aina johtomaalin ja FBC omalla vuorollaan kuittasi ja tasoitti. Viimeisen tasoituksena lukemiin 3-3 turkulaiset tekivät ilman maalivahtia vain 25 sekuntia ennen peliajan umpeutumista. Mentiin rankkareille, joissa Hemppu piti FoSu-maalin koskemattomana. Kun Niketas Koski ohitti omalla vuorollaan FBC-veskarin, FoSu eteni finaaliin.

Loppuottelussa vastaan asettui jälleen isäntäjoukkue Sheriffs. Aamupäivästä poiketen peli eteni koko ajan tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue päässyt missään vaiheessa karkumatkalle. Ensimmäinen erä pelattiin tasan 1-1. FoSun avausmaalin laukoi Niketas Koski Valtteri Rämön syötöstä. Toisessa erässä Rämppä vei FoSun johtoon Mika Malinin syötöstä, mutta Sheriffs nousi tasoihin ja meni johtoon. FoSu nousi kuitenkin vielä tasalukemiin 3-3 maalilla, jonka tempaisi riparista sisälle Matti Mäkilä.

Kun lisämaaleja ei enää tehty, jouduttiin kannun kohtalo ratkomaan jälleen rankkareilla. Ensimmäiset kolme yritystä eivät tuottaneet kummallekaan joukkueelle maaleja, joten neljännellä yrityksellä voittoa jaettiin kerrasta poikki -periaatteella. Niinhän siinä sitten kävi, että Niketas Kosken veto kilahti tolppaan, mutta Sheriffs-kapteeni Henrik Rossi onnistui ja kotijoukkue pääsi juhlimaan turnausvoittoaan.

FoSulle siis täpärästi hopeaa joukkueella, josta puuttui tällä kertaa vain neljä poikaa. Pistepörssin valossa ja muutenkin Niketas Koski oli hyvässä vauhdissa, ja maalin suulla Ojasen Henri sai jälleen kerran huhkia täyden päivätyön. Peliaikaa riitti tasaisesti kaikille muillekin ja hyvin kaikki paikkansa myös täyttivät. Erityismaininta joukkueen tuoreelle kasvolle Teemu Lagerstedtille, joka osoitti hyökkääjänä mainioita pelimiehen elkeitä.

Vaikka aikataulut hieman lipsuivatkin, turnaus sujui muuten mallikkaasti ja pelit olivat järkiään tasaisen jännittäviä. Yhden tuomarin käyttö antoi runsaasti puheenaiheita, varsinkin alkupeleissä, jolloin kaikkinainen mailahäirintä tuntui olevan luvallista. Iltaa kohti tahti parani, vaikka muutama kyseenalainen tilanne viheltämättä jäikin. Joka tapauksessa, ainakin kirjurille turnauksesta jäi hyvä maku suuhun, sillä kahvion munkit olivat harvinaisen pehmeitä, tuoreita ja maistuvia (niin kauan kuin niitä riitti)!

Pöytäkirjojen puuttuessa tilastot ja tähdet on katsottava järjestävän seuran sivuilta osoitteesta:

(Lukijan on kuitenkin syytä huomata, että ainakin FoSun osalta niissä on lievää epätarkkuutta. Eniten ihmettelyä aiheuttanee numerolla 40 pelannut Henri Kokko! Kuka tuntee, onko joku Mikon värväämä uusi vahvistus? Ihan hyvä pelimies lienee, kun on tähtiäkin saanut. Hyvät ainekset ainakin on kasassa, kun numero on Kassulta ja nimikin melkein sama kuin Henkalla.)