<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Jouko ja Heljä Leppälä tanssivat senioreiden maailmanmestareiksi - 25.10.2011

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 23.10.2011

Belgian Monsissa tehtiin myöhään lauantai-iltana suomalaista tanssiurheiluhistoriaa. Ensimmäistä kertaa vakio- ja latinalaistansseissa voitettiin maailmanmestaruus Suomeen. Tämän onnistuivat tanssimaan tamperelaiset Jouko ja Heljä Leppälä. He voittivat seniori 3-ikäsarjan MM-vakiotanssien jännittävän finaalin. Leppälät voittivat finaalissa hitaan valssin, foxtrotin ja quickstepin ja olivat tangon, sekä wieninvalssin kakkosena. Niistä kertyi seitsemän sijalukupistettä.

Tamperelaispari on viimeisen kahden vuoden aikana ollut senioreiden kilpailuissa kärkisijoilla paljon. SM-tasolla he ovat tänä vuonna tanssineet mestareiksi seniori kakkosissa ja hopealle seniori 1-ikäsarjassa. MM-kisoissa pari sijoittui seniori 2-sarjassa 14.sijalle.Belgian kilpailu oli ensimmäinen seniori 3-ikäsarjassa, johon he osallistuivat. Tähän ikäsarjaan pääsee mukaan kilpailijat, jotka ovat täyttäneet, toinen vähintään 45 ja toinen vähintään 55.ikävuotta. Belgian MM-kisaan osallistui 206 paria.

Hopeaa MM:ssä tanssivat maailmanlistan ykkösenä olevat Slovenian Vitam Kodelja ja Barbara Kodelja. He voittivat finaalissa tangon ja wieninvalssin ja olivat kolmessa muussa tanssissa kakkosena. Pari hävisi mestaruuden yhdellä sijalukupisteellä.Pronssia sai Saksan Bernd ja Monika Kiefer. He tanssivat finaalissa kolmanneksi tangossa ja wieninvalssissa, sekä neljänneksi kolmessa muussa tanssissaan.

Suomalaistanssijoille on ennen tätä kilpailua kertynyt MM-tasolla kaikki ikäsarjat huomioiden vain kaksi mitalia. Ensimmäisen tanssivat vuonna 1992 nuorten MM:ssä kilpailleet Vesa Anttila ja Johanna Kaakinen. Toinen mitali tuli 2010 jolloin seniori 2-sarjassa kilpailevat Jarmo ja Marjatta Kouhia tanssivat latinanalaistanssien MM:ssä pronssia. Cup-kilpailuista on tullut menestystä muillekin.

Tuloksia
Seniori 3 vakiotanssien MM-kilpailut, Mons, Belgia

1)Jouko Leppälä/Heljä Leppälä Suomi 7.0 2) Vitam Kodelja/Barbara Kodelja Slovenia 8.0 3) Bernd Kiefer/Monika Kiefer Saksa 18,0 93-94) Raimo Kekola/Soile Maunuksela Suomi 97) Jaakko Panula/Helena Panula Suomi 157-162) Frederik Parikkala/Tarja Skarp Suomi