<< Näytä kaikki

Petri ja Ulla Järvinen voittivat MM-hopeaa - 23.09.2006

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 23.9.06

Seniorien latinalaistanssien maailmanmestariparin nimi vaihtui tänään Helsingissä. Uusi latinalaistanssien maailmanmestari on Tsekin Petr Bartunek/Eva Bartunkova.

Helsinkiläispari Petri ja Ulla Järvinen tanssi koko päivän erinomaisella sykkeellä ja he halusivat todella voittaa MM-mitalin, joka on heidän uransa ensimmäinen. Loppukilpailu oli erittäin jännittävä ja tasainen neljän kärkiparin osalta. Kun oli neljä tanssia viidestä finaalitanssista, Järviset olivat kultamitalista vain pisteen päässä. Kilpailun voittaneet Tsekin Petr Bartunek ja Eva Bartunkova osoittivat taitonsa lopun jivessä, jonka he voittivat ja samalla varmistavat MM-kullan itselleen. MM-kulta on toinen heidän urallaan. Tätä ennen olivat ykkösiä 1999, ja voittivat sen jälkeen kuusi kertaa MM-hopeaa.

Suomen kakkosparina Jouko Karppinen ja Sanna-Maria Takala tanssivat erinomaisesti. Pari oli ensi kertaa edustamassa Suomea MM-kilpailussa, jossa he tällä kertaa joutuivat semifinaalin ulkopuolelle. Loppusijoitus on 13-24 välissä.

Töölön Kisahalli täysi kisakatsomo seurasi MM-kilpailua, jossa oli mukana 36 eri puolilta maailmaa saapunutta tanssiparia 20 eri maasta.

Seniorien maailmanmestaruuden voittivat vuosina 2000-2005 espanjalaispari Miguel Alonso/Eva Angues, jotka lopettivat kilpailu-uransa viime vuoden MM-kisan jälkeen. Pari ehti voittaa mestaruuden peräti kuusi kertaa peräkkäin.

Vahvimmin mestaruutta tavoittelivat Tsekin kokeneet Petr Bartunek/Eva Bartunkova, jotka olivat mestareita vuonna 1999, mutta ovat sen jälkeen joutuneet tyytymään kuutena vuotena peräkkäin hopeamitaleihin.

Suomen edustajina kilpailussa olivat kilpailun järjestäjäseuran Helsingin Starin kaksi kokenutta paria. Heistä Petri ja Ulla Järvinen ovat maailmanlistan viidentenä tanssiva pari, joilta kotikatsomo hyvää sijoitusta. Toinen Suomen edustuspari oli Jouko Karppinen/Sanna-Maria Takala.

Vakiotanssien Eurooppa Cupissa voittajiksi tanssivat Sergey Konovaltsev/Olga Konovaltseva

Päivän mittaan kilpailtiin myös toinen arvokilpailu. Vakiotanssien Euroopan Cup-kilpailussa voittoa tavoitteli 18 paria yhtä monesta eri maasta. Myös tässä kilpailussa ykkössija oli avoinna, sillä viime vuoden voittajapari ei ole mukana. Voiton vei Venäjän Sergey Konovaltsev/Olga Konovaltseva. Pari lähti kilpailuun ykkösuosikkina, sillä parin sijoitus maailmanlistalla oli koko kilpailijajoukon paras 8. He pitivät ykkösuosikin aseman voittamalla kaikki viisi tanssia. Myös Tanskan Emanuel Valeri/Tanja Kehlet onnistuivat erinomaisesti tanssimalla hopeaa. Pronssi meni Saksaa kun Simon Reuter/Julia Nieman onnistuivat kilpailussa erinomaisesti.

Suomen edustajina tässä kilpailussa olivat vuosien 2005-2006 SM-ykkösparimme Kristjan Kuusk/Anri Kokkonen Oulusta. Heidän maailmanlistan sijoituksensa on 32. Pari tanssi itsensä finaaliin, josta tuli kuudes sija tosi kovassa seurassa. He olivat kaikissa finaalin tansseissa kuudensia.

Tanssiurheilua
Dancing Helsinki
Töölön Kisahalli, Helsinki

Seniorien latinalaistanssien MM-kilpailu

1) Petr Bartunek/Eva Bartunkova 9,0 Tsekki 2)Petri Järvinen/Ulla Järvinen Suomi 11,0 3) Manuel Ramirez/Julia Lopez Espanja 14,0 4 ) Massimo Regano/Silvia Piccirilli Italia 18,0 5) Nikolai Orlov/Tatiana Nikolaeva Venäjä 23,0 6) Dragan Gartner/Sibille Vinzens Saksa 30.0

Vakiotanssien Eurooppa Cup

1) Sergey Konovaltsev/Olga Konovaltseva Venäjä 5,0 2) Emanuel Valeri/Tanja Kehlet Tanska 14,5 3)Simon Reuter/Julia Nieman Saksa 17,0 4) Luca Bussoleti/Tjasa Vulic Slovenia 17,5 5)Marek Kosaty/Paulina Glazik Puola 21,0 6) Kristjan Kuusk/Anri Kokkonen Suomi 30,0

Nuorison latinalaistanssien kv. kilpailu

1) Dimitriy Smirnov/Madezda Dobritskaya Plus Venäjä 7,0 2) Tapani Suvikurki/Taina Suvikurki Tampereen Step 9,0 3) Mikko Matikka/Petra Mursu Tampereen Spiral 14,0 4) Petteri Savikurki/Kerttu Sakki Joensuun Jokipata 22,0 5) Juri Troshenko/Claudia Ketonen Helsingin Dance World 25,0 6) Anssi Heikkilä/Jenni Koskinen Kotkan Hyrrät 28,0

Juniorien vakiotanssien kv. kilpailu

1)Nikolai Iliev/Jasmin Pocknell Oulun Telemark Team 5,0 2) Karl-Andreas Saul/Marina Tülp Revalia Eesti 12,0 3) Ilja Tourunen/Roosa Hasu Kotkan Hyrrät 14.0 4) Silver Jögi/Anna Kustova Vardja Dance Eesti 19,0 5) Hans Tanner/Jenni Heikkilä Kotkan Hyrrät 26,0 6) Juuso Karonen/Emmiina Ristolainen Salon Swivel 29,0

Lisätiedot: kaarina.koivuaho@tanssiklubistar.fi

<< Edellinen
26.08.2006 Habaneran toimintaan pääsi tutustumaan ma 21.8.2006
Seuraava >>
03.10.2006 Peter Stokkebroe ja Kristina Juel voittivat latinalaistanssien maailmanmestaruuden
19.05.2024 Nimipäivä: Emilia, Milja ja Emma © Habanera ry.