tulostusversio
habanera RSS

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Peter Stokkebroe ja Kristina Juel voittivat latinalaistanssien maailmanmestaruuden - 03.10.2006

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 1.10.06

Tämän vuoden latinalaistanssien maailmanmestaruutta lähti tavoittelemaan 68 huippuparia. Kilpailu järjestettiin Saksan Karlsruhessa lauantaina.

Mestareiksi ensi kertaa urallaan tanssivat Tanskan Peter Stokkebroe ja Kristina Juel. Pari on kuluvana vuonna ollut latinalaistansseissa erinomaisessa vireessä ja he ovat voittaneet viimeisen 10 kuukauden aikana kaikki käymänsä kilpailut. Joukkoon mahtuu voitot World cupista, British Openista, Saksan avoimista, ja monia muita merkittäviä kilpailuja. Tanssiurallaan pari on voittanut myös 10-tanssin MM-tittelin vuonna 2000. Heti tuon mestaruuden jälkeen pari päätti keskittyä yksinomaan latinalaistansseihin, josta vasta nyt viimeisen vuoden aikana on mestaruuksia alkanut tulla. Maailmanlistalla pari on noussut jo sijalle kolme.

Loppukilpailussa Stokkebroe ja Juel olivat ykkösinä neljässä tanssissa ja kakkosena pasodoblessa.

Hopeaa saivat Unkarin pitkään kilpailleet Maurizio Vescovo/Melinda Törökgyörgy. Heidän uransa MM-tasolla on ollut myös nousujohteinen. Vuonna 2000 pari oli 18.sijalla ja nousi siitä parissa vuodessa finalistien joukkoon niin, että vuosina 2002-2005 pari sijoittui joka kerta sijoille 4-5. Nyt tuli ensimmäinen mitali MM-kisoista. Parilla on myös EM-tasolta hopeaa tältä ja pronssia viime vuodelta. Lisäksi he ovat voittaneet Euroopan cupin viime vuonna. Maailmanlistalla pari on toisena.

Unkarilaispari voitti loppukilpailussa pasodoblen ja oli muissa tansseissa toisena.

Myös pronssia voittaneet USA:n Eugene Katsevman/Maria Manusova ovat pitkän linjan kokeneita kilpailijoita. Pari oli mukana MM-kisoissa ensi kertaa vuonna 1998 ja ensimmäinen mitali tuli viime vuonna. Se oli pronssinen, kuten nyt.

Pari on viimeisen puolentoista vuoden aikana tehnyt myös muita huipputuloksia. Viime vuoden World Games-kilpailussa pari otti voiton, ja neljä vuotta aiemmin samassa kisassa olivat pronssilla. Lisäksi arvostetussa British Openissa tuli tänä vuonna hopeaa. Samaan pari ylsi myös vuonna 2003.

Maailmanlistalla amerikkalaispari on ykkösenä. Finaalissa pari teki tasaisen tarkkaa työtä sijoittumalla kaikissa viidessä tanssissaan kolmanneksi.

Suomesta mukana oli kaksi paria. Heistä parhaiten menestyi kolminkertainen SM-ykkösparimme Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori. He pääsivät ensi kertaa 24 parhaan joukkoon eli neljännesfinaaliin. Loppusijoitus oli 20.sija, johon pari oli erittäin tyytyväinen, sillä tanssi vei heitä jälleen kierroksen lähemmäs maailman kärkeä. Tuloksissa nousujohteisuus on näkynyt jo vuoden ajan, joten jatkossa voimme odottaa vieläkin parempia sijoituksia.

Kaasalainen ja Fitori ovat maailmanlistalla sijalla 34.

Kakkosparinamme mukana oli Markku Hyvärinen ja Disa Kortelainen, jotka edustivat Suomea MM-kisoissa nyt toista kertaa aikuisten ikäluokassa. Pari sijoittui 38.sijalle ja oli mukana toisella tanssikierroksella. Ensimmäinen MM-kisaedustus vuonna 2003 toi 41.sijan.