tulostusversio
habanera RSS

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Saksa vei voitot sen2-vakioiden ja yleisen kymppitanssin MM-kilpailuissa - 31.10.2006

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 30.10.2006

Seniorien vakiotanssien MM-kilpailut tanssittiin Italiassa

Ensi kertaa kilpailtiin seniori II-ikäluokassa eli yli 45-vuotiaissa vakiotanssien MM-kilpailu. Kansainvälinen lajiliitto hyväksyi ainakin tässä ensimmäisessä MM-kisassa vapaan osanoton, eli kilpailuun sai osallistua normaalin kahden maakohtaisen parin sijaan useampi pari. Tästä johtuen paikalle saatiin peräti 124 paria.

Ensimmäisen jaossa olleen mestaruuden voitti ikäluokan maailmanlistan ykköspari Saksan Bernd ja Monica Kiefer, joskin niukasti. Kieferit saivat kolme ykkössijaa ja kaksi kakkossijaa.

Vain sijalukupisteen enemmän keräsivät hopeaa kotiparketillaan tanssineet Italian Fabio Pilon/Maddalena Merelli, jotka olivat kahdessa tanssissa ykkösenä. Pari on maailmanlistan kakkosena.

Pronssille pyörähtelivät Itävallan Walter Valenta/Imtraut Maurer, jotka tulivat yllätysniminä suoraan kärkeen. Parin nimeä ei löydy maailmanlistalta, koska he siirtyivät vasta tänä vuonna tähän ikäluokkaan. Pari on osallistunut seniori ykkösten eli yli 35-v. kisoihin hyvällä mestyksellä ja menestys näyttää nyt jatkuvat myös tässä ikäluokassa.

Suomesta mukana oli kolme paria. Heistä parhaiten menestyivät järvenpääläiset Jari ja Anne Redsven. He sijoittuivat 20.sijalle tanssien neljännelle kierrokselle. Tuolla kierroksella oli mukana 28 paria, joista 12 parasta jatkoi kisaa.

Kolmannelle tanssikierrokselle selvittivät suomalaisista tiensä kouvolalaiset Rauno ja Stina Karvinen, joiden loppusijoitus oli 28.sija, sekä vantaalaiset Seppo Mustonen/Rita Nevaste. Heidän loppusijoituksensa oli 32.sija.

Tanssiurheilua
Monza, Italia
Seniori II- (yli 45-v.) vakiotanssien MM-kilpailut

1) Bernd Kiefer/Monica Kiefer Saksa 7,0 2) Fabio Pilon/Maddalena Merelli Italia 8,0 3) Walter Valenta/Imtraut Maurer Itävalta 18,0 4) Claus Halfmeier/Britta Halfmeier Saksa 21,0 5) Luciano Boscolo Caporale/Giovanna Tiozzo Italia 24,0 6) Massimo Farsini/Rie Miyakawa Sveitsi 29,0 20) Jari Redsven/Anne Redsven Suomi 28) Rauno Karvinen/Stina Karvinen Suomi 32) Seppo Mustonen/Rita Nevaste Suomi

Kymppitanssin maailmanmestaruus Saksaan

Moskova isännöi viime viikonloppuna kaksi tanssiurheilun MM-kisaa. 10-tanssissa mestaruutta tavoitteli 37 eri maan lähettämät ykkösparit. Voiton nappasi Saksan Christoph Kies/Blanca Ribas. Pari voitti mestaruuden tasaisella tanssisuorituksella. He olivat kaikissa latinalaistansseissa kakkosena ja vakioissakin kolme viidetä tanssista toi kakkossijan ja vain kaksi kolmossijan. Pari sijoittui viime vuonna hopealle.

Myös nyt hopeaa voittaneet Venäjän Alexei Silde/Anna Firstova paransivat vuoden takaista sijoitustaan pykälällä. Venäläisparin paras osaaminen oli lattareissa, josta tuli kaikkien tanssien ykkössijat. Vakioissa pari tanssi sijoille 4-6.

Pronssille tanssineet Italian Valerio Colantoni/Vaira Di saivat nyt ensimmäisen MM-mitalinsa. Vuosi sitten pari oli EM-kisoissa pronssilla. Moskovan kisassa pari oli vakiotansseissa ykkösenä, mutta kun lattareista tuli viisi kuutossijaa, jäi kaksi kirkkainta mitalia haaveeksi.

Suomea kilpailussa edustivat Markus ja Mariia Hirvonen, jotka kolme viikkoa sitten voittivat ensimmäisen yleisen ikäluokan SM-tittelin 10-tanssissa. Moskovassa pari kokosi ensimmäisellä kierroksella 71 ruksia ja selvitti tiensä hienosti kakkoskierrokselle. Toinen kierros oli kovaa kisailua, sillä mukaan oli otettu 28 paria normaalin 24 sijaan ja kun jatkoon pääsi vain 12 parasta, muodostui tämä kierros monelle parille pudotuskierrokseksi. Hirvoset kokosivat kakkoskierrokselta 23 ruksia tuomareilta ja se toi heille 19.sijan. Jatkopaikka olisi edellyttänyt 49 ruksia.

Formaatiotanssin MM-titteli Venäjälle

Toinen Moskovassa käyty MM-kilpailu oli formaatiojoukkueiden vakiotanssien MM-kisa. Siihen osallitui 18 joukkuetta. Yhdessä joukkueessa on kahdeksan paria ja kilpailu tapahtuu muodostelmatanssina noin neljän minuutin ohjelmalla, jonka kukin joukkue on koonnut. Koska kyseessä nyt oli vakiotanssit, on ohjelman sisällön koostuttava vakiotansseista.

Mestareiksi tanssi Vera Tyumenin joukkue Venäjältä. He olivat vuosi sitten vastaavassa kisassa viidentenä, joten ohjelma on kehittynyt melkoisesti mikä riitti mestaruuteen.

Hopeaa sai viime vuoden tapaan Moldovian Kdryanka-joukkue ja pronssille pudotettiin viime vuoden mestarit Saksan Braunschweiger TSC:n joukkue. Saksalaiset ovat voittaneet MM-tittelin useasti aiempina vuosina.