tulostusversio
habanera RSS

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Joonas Piippola ja Katri Mäkinen latinalaistanssien uudet Suomen mestarit - 23.04.2007

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 21.4.2007

Latinalaistanssien SM-kilpailut tanssittiin lauantaina Oulussa. Urheilutalon parketilla pyörähteli yli 100 maamme parhaimmistoon kuuluvaa latinalaistanssiparia. Kilpailun mielenkiintoa lisäsi se, että yleisen champion-luokan mestaruus oli avoin. Kolme edellistä mestaruutta voittaneet Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori siirtyivät huhtikuun alussa ammattilaisiksi, eivätkä olleet enää mukana.

Joonas Piippola ja Katri Mäkinen kestivät suosikin paineet

Keminmaan Aidaa edustavat Joonas Piippola ja Katri Mäkinen lähtivät yleisen champion luokan SM-kilpailuun hienoisina ennakkosuosikkeina. Parin itsetunto oli korkealla, sillä kevään aikana he onnistuivat ensin euroopan cupissa tanssimaan hienosti pronssia ja nyt huhtikuussa tanssitussa EM-kilpailusta tuli heti ensi yrittämällä paikka 24 parhaan joukkoon, joka on melkoinen suoritus sekin.

Oulun SM-finaalissa pari voitti neljä tanssia ja oli jivessä kakkosena. Se riitti hienosti mestaruuteen. Haastajia kuitenkin riitti ja ennen finaaleja näytti siltä että tuomarien näkemykset poikkesivat toisistaan siinä määrin että sijoituksissa voitiin odottaa jopa yllätyksiä. Tuomareita oli kisassa seitsemän, mikä takasi sen, että enemmistö löysi erot parien kesken.

Hopeamitaleille tanssivat Oulun Markku Hyvärinen ja Disa Kortelainen. Pari oli viime vuonna prossilla. Nyt he tanssivat päivän kisassa voiton jivestä ja muista tansseista tuli kakkossijat.

Pronssia saivat helsinkiläiset Sergey Belyaev/Maarit Nuutinen. Parille SM-mitali oli ensimmäinen yhteinen. Vuosi sitten Sergey oli toisen tytön kanssa SM:ssä neljäntenä. Oulun kilpailussa pari sijoittui pasodoblessa ja jivessä kolmanneksi, sambassa neloseksi ja muissa tansseissa viidenneksi.

Kilpailun tasaisuutta osoittaa se, että sijat kolme, neljä ja viisi jaettiin samoilla sijalukupisteillä. Siksi paljon tuomariston näkemykset menivät ristiin.

Nuorten lattareissa kaksoisvoitto Tampereelle

Tamperelaiset parit hallitsivat nuorten kisaa, sillä finaaliin tehdaskaupungin pareja ylsi peräti kolme. Samalla nähtiin myös uusinta viime tammikuun nuorten MM-kisasta suomalaisparien osalta. Tuolloin Stepin Tapani ja Taina Savikurki tanssivat 11.sijalle MM:ssä ja sen jälkeen pari on pistänyt tuulemaan parketilla. Helmikuussa tuli vakioiden SM-voitto ja nyt myös lattarien SM-kultaa. Upea suoritus. Nyt mestaruus ei kuitenkaan tullut helpolla. He voittivat kolme tanssia ja olivat chacha´ssa kakkosena. Lisäksi tuli kolmonen rumbasta. Pisteet riittivät kyllä hienosti voittoon. Vuosi sitten he olivat hopealla

Hopealle joutuivat tällä kertaa taipumaan Tampereen Spiralin Mikko Matikka ja Petra Mursu. He eivät mestaruudesta kuitenkaan luopuneet sovinnolla. Pari voitti chacha´n, olivat kakkosena kolmessa tanssissa. Kun avaussamba antoi kolmossijan jäi mestaruus kahden pisteen päähän.

Pronssi meni Helsinkiin. Juri Troshenko ja Claudia Ketonen olivat myös viime vuonna kolmantena. Nyt parilta onnistui parhaiten rumba josta tuli ykkössija. Lisäksi sambasta heltisi kakkossija.

Petri ja Ulla Järvinen jälleen senioreiden SM-ykkösiksi

Yksi päivän odotetuista ennakkosuosikeista mestareiksi olivat helsinkiläiset Petri ja Ulla Järvinen. Viime syksynä MM hopeaa ja helmikuussa MM-kisoissa viidennen sijan tanssineet Järviset eivät olleet SM:ssä yllätettävissä. Pari tanssi koko päivän erinomaisesti ja vei jälleen mestaruuden.

Hopeaa saivat tamperelaiset Jouko Karppinen/Helena Merta. Heille osattiin povata menestystä jo alkuvuoden loistavien tanssien myötä. Viime lokakuussa yhdessä aloittanut pari tietää miltä tuntuu seistä SM-kisoissa palkinnoilla. Karppinen oli vuosi sitten edellisen parinsa kanssa hopealla ja Merta niin ikään edellisen parinsa kanssa pronssilla.

Pronssia tanssivat hyvinkääläiset Jarmo ja Marjatta Kouhia. Mitali heille tuli äärimmäisen niukasti, sillä he olivat kolmantena sambassa, rumbassa ja jivessä, sekä nelosena kahdessa muussa tanssissa.

Neljänneksi sijoittuneet hämeenlinnalaiset Juha ja Heli Poutiainen hävisivät pronssin pisteellä. Poutiaiset olivat myös viime vuonna neljäntenä.

Juniorien mestaruus Hämeenlinnaan

Junioreiden alle 16-vuotiaiden kilpailussa leivottiin uusi mestari. Viime vuoden loppukilpailupareista mukana oli vain yksi sillä muut olivat joko siirtyneet nuorisoon iän puolesta tai sitten pari oli hajonnut. Mestaripari Albert usgafvel/Jessica Ketonen on varsin tuore pariyhdistelmä, joka on tehnyt rajusti töitä salilla. Se palkittiin nyt ensimmäisellä yhteisellä mestaruudella. Finaalissa pari voitti kolme tanssia ja oli kakkonen pasodoblessa sekä jivessä.

Ainoa viime vuoden finalistipari Oulun SM:ssä oli Vaasan Jani Neulaniemi/Jenni Torvinen. Vaasalaiset olivat vuosi sitten viidentenä ja nyt hopealla. Hieno nousu. Pari oli ykkönen pasodoblessa ja jivessä.

Pronssia saivat tamperelaiset Visa Moisio ja Iida Hilska, jotka ovat tanssin monitaitureita. Pari voitti helmikuussa vakioissa SM-kultaa, joten ainekset loistavaan 10-tanssiuraankin on tarjolla tälle parille.