<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Markus ja Mariia Hirvonen voittivat Lontoossa vakiotanssikilpailun - 08.10.2007

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 8.10.07

Vakiotanssien hallitsevat SM-ykköset ovat jälleen menestyneet kv. tanssiurheilukilpailuissa loistavasti. Lappeenrantalaiset Markus ja Mariia Hirvonen osallistuivat Lontoossa käytyyn Imperial Championship-kilpailuun, jonka nuorten alle 21-vuotiaiden ikäsarjaan starttasi mukaan 75 paria eri puolilta maailmaa. Toukokuussa viidenneksi vastaavassa kisassa tanssineet Hirvoset onnistuivat tällä kertaa upeasti. Pari voitti kilpailun ja heidän suoritustaan kuvasi arvostettu brittivalmentaja Monica Needham seuraavasti; " Pari voitti kilpailun ennen kaikkea puhtaalla tanssilla, jossa oli hyvä tekniikka. He eivät lähteneet tekemään mitään temppuja, vaan keskittyivät puhtaaseen tanssisuoritukseen. Se vetosi tuomareihin parhaiten ja sitä me arvostamme". Needham toimi kisassa yhtenä tuomarina ja myös muu tuomaripaneeli koostui arvostetuista Blackpool-tuomareista. Needhamilla on myös suomalaistanssijoista hyvä kuva, sillä hän on lukuisia kertoja valmentanut maamme vakiotanssipareja maajoukkuetasolla.

British openissa toukokuussa Blackpoolissa Hirvoset sijoittuivat pronssille.

Hopeaa kilpailussa tanssivat Englannin Andrey Sirbu/Alexandra Hixson. Reilun vuoden yhdessä tanssinut brittipari oli toukokuun kisassa ykkönen. Parilla on tältä vuodelta voitettuna niin Batd kuin Bdf-järjestöjen mestaruudet. British openissa pari oli nuorisokisan seitsemäs.

Kolmanneksi kilpailussa tanssivat Usa:n Igor Mikushov/Anna Demidova. He sijoittuivat myös toukokuun Imperialissa kolmanneksi. Pari oli British openissa viides. Kotimaassaan tammikuussa yhdessä aloittaneet tanssijat ovat ehtineet napata lukuisia aluemestaruuksia mm. North American-, Washingtonin alueen ja syyskuussa myös Embassy-mestaruuden Kaliforniassa. Nämä kaikki voitot on tulleet aikuisten ikäsarjassa.

Lontoosta tuli hopeaa Saarioille

Riihimäkeläiset vakiotanssijat Petri ja Päivi Saario tanssivat Imperialissa seniorien vakiotanssikilpailussa hopeaa. Kisan voitto meni Italiaan.

Myös seniorien latinalaistansseista tuli suomalaisille mitali. Lahtelaiset tanssijat Jukka Leppänen ja Tiina Siniketo voittivat lattareista pronssia.

Kaikki Imperialiin osallistuneet parit aloittavat tiistaina kilpailemisen International Championship-kilpailussa. Inter, kuten tanssijat kilpailua kutsuvat, on yksi maailman arvostetuimmista tanssiurheilun kilpailutapahtumista. Sen pääluokkien finaalit tanssitaan tämän viikon torstaina Lontoon maineikkaassa Royal Albert Hallissa. Tilaisuuden pääsyliput on myyty loppuun jo hyvän aikaa sitten.

Tanssiurheilua
Imperial Championships, Lontoo, Englanti

Nuorten alle 21-v. vakiotanssit

1) Markus Hirvonen/Mariaa Hirvonen Suomi 2) Andrey Sirbu/Alexandra Hixson Englanti 3) Igor Mikushov/Anna Demidova Usa 25-48) Tapani Savikurki/Taina Savikurki Suomi 25-48) Juri Troshenko/Claudia Ketonen Suomi 25-48) Joonas Rytkönen/Iiris Uuttu Suomi 25-48) Nikolai Iliev/Jasmin Pocknell Suomi 49-75) Ilari Lehtonen/Johanna Kanto Suomi 49-75) Tuomas Kesti/Maria Tanhuanpää

Seuraava >>
09.10.2007 Suomalaispareille kaksoisvoitto International Championships-kilpailuista Englannissa
19.05.2024 Nimipäivä: Emilia, Milja ja Emma © Habanera ry.