tulostusversio
habanera RSS

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Suomalaispareille kaksoisvoitto International Championships-kilpailuista Englannissa - 09.10.2007

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 9.10.07

Yksi vuoden arvostetuimmista tanssiurheilukilpailuista International Championships on alkanut Englannissa. Kolmen päivän aikana kilpaillaan monissa eri luokissa vakio- ja latinalaistanssien voitoista. Kaksi ensimmäistä kisapäivää kisat tanssitaan Brentwood Hallissa Lontoon esikaupunkialueella, josta kisojen pääluokkien finaaleihin selviytyneet parit siirtyvät kilpailemaan Lontoon Royal Albert Halliin loppukilpailuihin.

Brentwoodissa tanssitaan suuri osa loppukilpailuista ja suomalaisittain ensimmäinen kilpailupäivä oli tuloksellisesti loistava. Seniorien latinalaiskilpailussa suomalaisparit nappasivat kaksoisvoiton.

Ykkösiksi tanssivat helsinkiläiset Petri ja Ulla Järvinen. Pari oli vuosi sitten kilpailun kakkosena. Järviset ovat tänä vuonna saaneet tyytyä isoissa kisoissa 4-5 sijoihin, jotka nekin ovat olleet huippusijoituksia. Pari oli elokuussa German openissa neljäs, toukokuussa British Openissa viides ja alkuvuoden MM-kisassa myös viides. Maailmanlistalla helsinkiläispari on yhdeksäntenä.

Suomalaismenestyksen täydensi tamperelaispari Jouko Karppinen ja Helena Merta. He onnistuivat nyt reilun vuoden yhteisikään ehtineellä urallaan tanssimaan uransa toistaiseksi parhaan kv. kisan. Se toi hopeaa. Tätä ennen paras saavutus oli toukokuun British open, josta tuli kuudes sija. SM-hopeaa huhtikuussa tanssinut pari on maailmanlistalla sijalla 36.

Myös kolmas suomalaispari onnistui kisassa hyvin. Lahtelaiset Jukka Leppänen/Tiina Siniketo oli 24 parin kilpailussa sijoilla 7-14 eli he tanssivat semifinaalissa.

Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori lattareiden neljäs

Tamperelaiset ammattilaistanssijat Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori osallistuivat ammattilaisten Rising Star-kilpailuun. Pari tanssi 105 parin kisassa loistotuloksen sijoittuen neljänneksi. Huhtikuussa ammattilaisina aloittaneet tanssijat ovat lyhyen uransa aikana saavuttaneet jo useita huippusijoituksia. Elokuussa pari oli German openin rising star-kilpailussa toisena ja pääkilpailukin antoi hienon 12 sijan.

Rising Star-kisan voiton tanssivat Venäjän Gleb Savchenko/Elena Samodanova. Yhdessä maaliskuun alussa tanssineet venäläiset ovat ehtineet tätä ennen sijoittua mm. German openin rising starissa seitsemänneksi ja pääkilpailussa 17 sijalle.

Juniorien ja nuorten kilpailuista yksi semifinaalipaikka Suomeen

Junioreilla oli kaksi kilpailua. Alle 14-vuotiaiden latinalaistansseissa paras suomalaispari ylsi semifinaaliin sijoille 7-13. Jyväskyläläiset Petteri Pitkänen ja Katariina Naumanen onnistuivat lattareissaan hyvin 61 parin kisassa. Ukrainalaisparit olivat junnujen lattarikisojen kärjessä. Alle 14-vuotiaissa voitto meni sinne ja alle 16-vuotiaissa kaksi kärkisijaa.

Nuorten alle 21-vuotiaiden latinalaistansseissa kilpaili 194 paria. Kisan voitti Venäjän Kirill Belorukov/Elvira Skrylnikova. Suomalaispareista parhaiten tanssivat tamperelaiset Tapani ja Taina Savikurki. Nuorten lattarien SM-pari pääsi semifinaaliin saakka sijoille 14-31.

Tanssiurheilua
International Championships, Brentwood Hall, Lontoo, Englanti

Seniorien latinalaistanssit

1) Petri Järvinen/Ulla Järvinen Suomi 2) Jouko Karppinen/Helena Merta Suomi 3) Nark Powell/Kim Parsons Englanti 7-14) Jukka Leppänen/Tiina Siniketo Suomi

Juniorit alle 14-v. latinalaistanssit

1) Roman Oligov/Valeria Babay Ukraina 2) Ding Ja Wen/Huang Xin Kiina 3) Valeri Pavlov/Elizaveta Shibaeva Venäjä 7-13) Petteri Pitkänen/Katariina Naumanen Suomi

Nuorten alle 21-v. latinalaistanssit

1) Kirill Belorukov/Elvira Skrylnikova Venäjä 2) Vladimir Filippov/Zia James Tanska 3) Dimitri Sorokin/Natalia Burmistrova Venäjä 14-31) Tapani Savikurki/Taina Savikurki Suomi 32-59) Markus Hirvonen/Mariia Hirvonen Suomi

Ammattilaisten latinalaistanssien Rising Star-kilpailu

1) Gleb Savcenko/Elena Samodanova Venäjä 2) Peter Majzelj/Maja Gersak Slovenia 3) Bas van der Zanden/Oksana Zolotarcvskay Hollanti 4) Mikko Kaasalainen/Adrienn Fitori Suomi 15-59) Emil Kontinen/Tiina Toyoki Suomi