<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Paolo Bosco ja Silvia Pitton vakiotanssien maailmanmestareiksi - 29.10.2007

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 28.10.07

Italian Paolo Bosco ja Silvia Pitton tanssivat ensi kertaa tanssimalla hankitun maailmanmestaruustittelin itselleen. Pari voitti lauantain myöhäisillassa Moskovassa käydyn MM-kilpailun ollen ykkönen kaikissa viidessä tanssissaan. Parilla on myös viime vuoden MM-titteli, joka tuli heille Liettuan Arunas Bizokasin ja Edita Daniuten tultua hylätyksi doping-tuomiossa jonka pari sai viime vuonna. Urheilun kv. välitystuomioistuin CAS vahvisti kv. lajiliiton IDSF:n antaman kilpailukiellon, jonka aikana pari kävi voittamassa MM-tittelin Tanskassa. Titteli otettiin liettualaisparilta pois tämän vuoden alussa ja annettiin viime marraskuun MM-kisassa hopeaa tanssineille italialaisille.

Bosco ja Pitton ovat tänä vuonna voittaneet lukuisia kv. kilpailuja ja saaneet hopeaa mm. EM-kisoista ja British openista.

Toiseksi Moskovassa tanssivat Saksan Benedetto Ferruggia/Claudia Koehler. He olivat finaalissa kakkosena kaikissa viidessä tanssissaan. Saksalaispari oli sekä tammikuun EM:ssä että viime syksyn MM:ssä pronssilla.

Kolmossijan voitti Italian Andrea Ghigiarelli/Sara Andracchio, jotka käydyssä kisassa olivat kolmantena kolmessa tanssissaan ja neljäntenä hitaassa valssissa, sekä quickstepissä. Parille arvokisamitali on heidän uransa ensimmäinen. Tammikuussa he olivat EM:ssä kuudentena ja viime vuoden MM:ssä seitsemäntenä.

Suomalaisparit jäivät kakkoskierrokselle

Suomea kilpailussa edustivat maamme rankingin kaksi kärkipariamme. Heistä Kristjan Kuusk ja Anri Kokkonen sijoittuivat 26.sijalle. Pari keräsi avauskierrokselta 22 tuomariruksia ja pääsi ilman re-dancekierrosta suoraan kakkoskierrokselle. Siltä he saivat 17 tuomariruksia. Kuusk ja Kokkonen olivat viime vuonna 25.sijalle. Pari jäi toistamiseen harmittavan lähelle 24 parhaan parin neljännesfinaalikierrosta. Alkuvuoden EM:ssä pari oli 35.sijalla. SM:ssä helmikuussa pari sai hopeaa.

Markus ja Mariia Hirvonen puolestaan kilpailivat nyt ensi kertaa aikuisten vakiotanssien MM-kisassa. Debyyttikisa antoi heille sijan 27. Hekin jäivät muutaman ruksin päähän neljännesfinaalista. Hirvoset ovat tänä vuonna tanssineet kv. kisoissa lukuisia huippusijoituksia. Yksi sellainen oli nuorten alle 21-vuotiaiden pronssi British openissa. Em-kisoissa pari oli 32.

Hirvoset voittivat helmikuussa vakiotanssien SM-kultaa.

MM-kilpailuun Moskovassa osallistui 73 paria 39 eri maasta.