<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Latinalaistanssien maailmanmestaruus Unkariin - 09.12.2007

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 9.12.07

Vuoden 2007 latinalaistanssien maailmanmestaruudesta kilpaili 80 paria lauantaina Liettuan Vilnassa. Mestaruus oli avoin, koska tittelin viime vuonna voittaneet tanskalaiset Peter ja Kristina Stokkebroe siirtyivät viime keväänä ammattilaisiksi.

Uudeksi mestaripariksi tanssivat Unkarin Maurizio Vescovo/Melinda Törökgyörgy. Pari voitti loppukilpailussa neljä viidestä tanssistaan. Jivestä pari sai kakkossijan. Unkarilaispari oli vuosi sitten MM-kisoissa hopealla, kuten myös kevään Em-kisoissakin. Voittoja he ovat keränneet tänä vuonna mm. British openista, German openista ja tuoreimpana voittona tuli joulukuun alussa myös Grand Slam-kilpailun ykkössija. Pari on myös world ranking-listan ykkönen.

Hopeaa sai Italian Stefano Di Filippo/Anna Melnikova. Italialaiset voittivat jiven ja saivat lisäksi neljä kolmossijaa. Tätä ennen pari ehti voittaa Em-kisoissa pronssia ja MM-tasolla he ovat nyt ensi kertaa mitaleilla. Vuosi sitten he tanssivat MM:ssä viidenneksi. Maailmanlistalla italialaispari on kakkosena.

Pronssille tanssivat Slovenian Matej Krajcer/Iwona Golczak, joille arvokisamitali lattareissa on ensimmäinen. Kevään Em:ssä ja viime syksyn Mm:ssä he olivat neljäntenä. Slovenialaispari kamppaili hopeamitaleista aina päätöstanssiin saakka. He keräsivät sambasta, rumbasta ja pasodoblesta kakkossijat, olivat chacha´ssa neljäntenä. Kun päätöstanssina tanssittu jive toi vasta neljännen sijan, pari jäi pisteen päähän hopeasta.

Suomalaisittain kilpailu sujui hienosti. Molemmat edustusparimme tanssivat itsensä neljännesfinaaliin. Parhaiten menestyivät Keminmaan Joonas Piippola ja Katri Mäkinen. Pari oli lopputuloksissa sijalla 20. Hallitseva Sm-ykkönen oli mukana nyt ensi kertaa Mm:ssä. He ovat tänä vuonna tanssineet useita hyviä kv. kilpailusijoituksia, joista parhaana Euroopan cupin kolmossija. Em:ssä pari oli 24 sijalla ja maailmanlistalla pari on noussut tänä vuonna sijalle 29.

Kakkosparinamme kisoissa olivat kuopiolaiset Markku Hyvärinen ja Disa Kortelainen. Sm-hopeapari sijoittui kisassa 22.sijalle. Vuosi sitten he olivat 38.sijalla, joten tulosparannusta tuli melkoisesti. Em-kisoissa Hyvärinen ja Kortelainen olivat 34.sijalla ja maailmanlistalla he ovat sijalla 147.

Suomalaisparien tunnelmia kuvasi Joonas Piippola kilpailun jälkeen seuraavasti; "Olemme todella tyytyväisiä kahdesta asiasta koko kilpailussa: Tavoitteenamme oli tänään olla 24 joukossa neljännesfinaalissa. Tiesimme että kilpailu on kovatasoisempi kuin Em-kisa jossa olimme 24. Tänään kuitenkin tanssimme hyvin ja saimme vähän bonusta tavoitteellemme hyvän sijoituksen myötä. Toinen hieno asia oli, että myös Suomen kakkospari pääsi 24 joukkoon. Tämä on maallemme erittäin harvinaista ja toivottua menestystä. Kisa oli loistavasti järjestetty ja Suomen menestys teki siitä ikimuistettavan".

Tanssiurheilua

Latinalaistanssien MM-kilpailut, Vilna, Liettua

1) Maurizio Vescovo/Melinda Törökgyörgy Unkari 6,0 2) Stefano Di Filippo/Anna Melnikova Italia 13,0 3) Matej Krajcer/Iwona Golczak Slovenia 14,0 4) Eugene Katsevman/Maria Manusova Usa 17,0 5) Alexei Silde/Anna Firstova Venäjä 25,0 6) Andrius Kandelis/Egle Visockaite Liettua 30,0 20) Joonas Piippola/Katri Mäkinen Suomi 22) Markku Hyvärinen/Disa Kortelainen Suomi

Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori voittivat lattarikisan Espanjassa

Latinalaistanssien ammattilaispari Mikko Kaasalainen ja Adrienn Fitori kilpailivat Espanjassa, jossa pari osallistui Spanish Open-kilpailutapahtumaan.

Tamperelaispari otti kilpailusta komean voiton jättäen taakseen mm. Espanjan kärkipareihin kuuluvan Siscu Perezin ja Anna Fasciszewskan.