<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Seniorien vakiotanssien maailmanmestaruus Italiaan - 11.02.2008

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 10.2.08

Antverpenin kaupunki Belgiassa oli tämän vuoden seniorien vakiotanssien MM-kisojen järjestämispaikkana. Kilpailuun osallistui 43 paria. Suomesta mukana oli sääntöjen sallimat kaksi paria.

Maailmanmestareiksi tanssivat Italian Stefano Bernardini/Stefania Martellini. Pari voitti myös viime vuonna mestaruuden. Vuonna 2004 seniorien ikäsarjaan siirtynyt italialaispari on kokenut MM-kisakävijä. He olivat mukana nyt neljättä kertaa. Pari joutui tällä kertaa tekemään täyden päivätyön mestaruutensa eteen. He voittivat tangon, wieninvalssin ja quickstepin ja jäivät kakkoseksi hitaassa valssissa ja foxtrotissa. Italialaiset ovat maailmanlistalla ykkösenä.

Hopealle kotiparketillaan tanssivat Belgian kokeneet Slawomir Lukawczyk/Edna Klein. Pari voitti hitaan valssin ja foxtrotin ja sai kakkossijan kolmesta muusta finaalin tanssistaan. Belgialaispari voitti maailmanmestaruuden vuonna 2006 kisassa, jossa heidät nyt voittanut italialaispari oli hopealla. MM-hopeaa belgialaisilla on vuosilta 2007, 2003-2005. Puolalaissyntyinen Slawomir ja belgialainen Edna ovat maailmanlistan kakkospari tällä hetkellä.

Pronssille nousi ensimmäistä MM-kisaansa tanssineet italialaiset Giovanni Petrosino/Antonietta Votoio. Vuodesta 2003 senioriluokassa tanssineet italiaanot olivat viime vuoden Italian mestaruuskisassa pronssilla. Kv. sijoituksista parhaat tulokset vuodelta 2007 löytyvät German openista, josta tuli neljäs sija, sekä British Openista saatu 21.sija. Maailmanlistalla pari on kuudentena.

Suomen pareista parhaiten menestyivät tamperelaiset Juha ja Päivi Rautio. Pari sijoittui 10. sijalle. He saivat karsintakierroksilta rukseja hyvin. Ensimmäinen kierros antoi 40, toinen 44, kolmas 27 ruksia. Semifinaalikierros antoi 14 ruksia. Rautiot ovat edustaneet maatamme nyt neljässä MM-kisassa. Sijoitukset aiemmissa kisoissa ovat olleet kuudes viime vuonna, viides vuonna 2006 ja kahdeksas vuonna 2005. Maailmanlistalla pari on tällä hetkellä 20.sijalla.

Kakkosparinamme kisassa tanssineet hyvinkääläiset Jorma ja Marjut Yksjärvi olivat nyt mukana seitsemättä kertaa MM-kisassa. Belgiassa pari saavutti 20.sijan. Tuomaristo tykkäsi parin tanssista varsinkin kahdella ensimmäisellä kierroksella. Ensimmäisellä kierroksella parille tuli 31 ja toisella kierroksella 34 ruksia. Kolmas kierros antoi yhdeksän ruksia. Maailmanlistalla hyvinkääläispari on sijalla 33. Viime vuonna Yksjärvet tanssivat MM:ssä sijalle 17.

Joonas Piippola ja Katri Mäkinen tanssivat kahdeksanneksi latinalaistansseissa

Antverpenin kisaviikonlopun ohjelmaan kuului myös latinalaistanssien kv. ranking-kilpailu. Siihen osallistui 78 paria. Suomesta Belgiaan olivat matkustaneet hallitseva SM-ykkösparimme Joonas Piippola ja Katri Mäkinen. Keminmaan nuoret tanssijat sijoittuivat kisassa kahdeksanneksi. He putosivat ensimmäisinä seitsemän finalistiparin joukosta. Piippola ja Mäkinen ovat nousseet maailmanlistalla vuoden aikana jo sijalle 23 hyvällä tanssillaan. Seuraavaksi pari matkaa ensi viikonlopuksi kisailemaan Kööpenhaminaan.

Kilpailun voitti Saksan Jesper Birkehoj/Anastasia Kravchenko. Pari oli ykkönen neljässä finaalitanssissaan. Maailmanlistalla pari on parhaiten sijoittunut saksalaispari. He ovat 15.sijalla.

Kilpailussa käytettiin 13 tuomarin paneelia.