<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Petri ja Ulla Järvinen tanssivat kultaa Blackpoolissa - 27.05.2008

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 27.5.08

Suomalaisten villiin voitontanssiin päättyi British Openin neljäs kilpailupäivä Englannin Blackpoolissa. Varhain tiistai-aamuna päättynyt seniorien latinalaistanssien kilpailu ratkesi helsinkiläisten Petri ja Ulla Järvisen voittoon.

Viisi viimeisintä SM-titteliä voittaneet Järviset saavuttivat nyt urallaan toistaiseksi merkittävimmän voittonsa. He ovat nyt British Open Championship-voittajia. Tätä unelmaa toivoo itselleen lähes jokainen kilpatanssipari. Monet asettavat mestaruuden jopa MM-titteliä arvokkaammaksi mm. siksi, että Blackpoolissa on yleensä mukana kaikki maailman parhaat samassa kisassa, kun MM-kisoissa maakohtainen rajoitus on kaksi paria.

Järviset olivat voitostaan erittäin iloisia. He ovat tavoitelleet ykkössijaa vuodesta 2000 lähtien ja tätä aiemmin heidän paras sijoituksensa kisassa oli viime vuoden viides sija.

MM-kisoissa Järvisillä on hopeamitalit vuodelta 2006 ja tämän vuoden MM:ssä pari oli sijalla 10. Maailmanlistalla suomalaispari on sijalla 10.

Hopeaa tanssivat Venäjän Evgeni Filatov/Irina Mokhova, jotka vuosi sitten sijoittuivat neljänneksi. Venäläispari oli MM:ssä sijalla 4 ja maailmanlistalla heidän nimensä löytyy sijalta 21.

Pronssia sai Espanjan Roberto Hernandez/Beatriz Perez. Espanjan tämän vuoden mestariparille Blackpoolin kilpailu oli heidän ensimmäisensä. Maailmanlistalla pari on kolmantena.

Viime vuoden mitaliparit saivat tässä kisassa huomata joutuneensa kärkikolmikon ulkopuolelle. Vuoden takainen voittajapari ei ollut mukana ja hopeaa tanssineet Italian Massimo Regano/Silvia Piccirilli jäivät nyt viidennenksi ja vuoden takainen pronssipari Belgian Slawomir Lukawczyk/Edna Klein sijoittui neljånneksi.

Kilpailussa saatiin myös toinen suomalainen huippusijoitus. Tamperelaiset Jouko Karppinen ja Helena Merta selvittivät tanssien tiensä neljännesfinaaliin sijoille 13-25.

Ammattilaisten vakiotanssien Rising Star-kilpailun voitto Yhdysvaltoihin

Venäläissyntyiset, nykyisin Usa:ta edustavat Mikhail Avdeev/Anastasia Muravyova voittivat ammattilaisten rising star-vakiotanssikilpailun. Pari on tanssinut mm. Us openissa neljänneksi ja tammikuun Uk Openissa pari oli sijalla 15. British open-kisa oli heidän ensimmäisensä.

Hopeaa tanssivat Italian Isaia Berardi/Ginzia Birarelli, jotka siirtyivät ammattilaisiksi tämän vuoden alussa. Pari on ehtinyt voittaa jo lyhyen ammattilaisuransa aikana mm. Ipdsc:n MM-hopeaa alkuvuodesta ja heti tammikuussa tuli myös Uk Openin rising star-kilpailun voitto.

Pronssille ylsi Englannin Christopher Short/Elisa Chanaa. He tanssivat vasta ensimmäisen yhteisen kilpailunsa. Christopherilla on hyvä menestyksekäs ura aiemman parinsa Joanne Cliftonin kanssa. Sen sijaan Elisan menestystietoja ei ole saatavilla. Hän on kotoisin Syyriasta ja aiemman parin kanssa saavutettuja meriittejä ei ole toistaiseksi saatavilla.

Suomalaispareista parhaiten menestyivät helsinkiläiset Matti ja Tea Kantola tanssimalla tiensä neljännelle tanssikierrokselle. Loppusijoitus on 25-52.

Tanssiurheilua
British Open Championships, Blackpool, Englanti

Seniorien latinalaistanssit

1) Petri Järvinen/Ulla Järvinen Suomi 2) Evgeni Filatov/Irina Mokhova Venäjä 3) Roberto Hernandez/Beatriz Perez Espanja 4) Slawomir Lukawczyk/Edna Klein Belgia 5) Massimo Regano/Silvia Piccirilli Italia 6) Hans-Jürgen Gross/Martina Gross Saksa 13-25) Jouko Karppinen/Helena Merta Suomi 26-52) Jarno Bruun/Tiina Bruun Suomi 26-52) Jarkko Kaitokari/Eila Kaitokari Suomi 26-52) Juha Poutiainen/Heli Poutiainen Suomi

Ammattilaisten vakiotanssien Rising Star-kilpailu

1) Mikhail Avdeev/Anastasia Muravyova USA 2) Isaia Berardi/Ginzia Birarelli Italia 3) Christopher Short/Elisa Chanaa Englanti 4) Egor Abashkin/Katya Konevskaya USA 5) Kata Shoji/Naomi Shoji Japani 6) Thomas Papkala/Frantiska Yardanova USA 7) Lucas Pardini/Paola Rosi Italia 8) Daniele Pardini/Paola Rosi Italia 25-52) Matti Kantola/Tea Kantola Suomi 53-100) Sami Helenius/Jutta Markkanen Suomi 53-100) Aleksi Seppänen/Elina Katainen Suomi