tulostusversio
habanera RSS

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Suomalaiset tanssivat kaksoisvoiton International Championships-kilpailussa Englannissa - 07.10.2008

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 7.10.08

Tanssiurheilun arvostettuihin klassikkokilpailuihin kuuluva International Championships käynnistyi tiistaina Lontoossa. Ensimmäiset kaksi kisapäivää parit kilpailevat Brentwoodissa Lontoon esikaupunkialueella. Siellä myös ratkaistaan suurin osa kilpailuluokkien sijoituksista.

Ensimmäinen kisapäivä toi viime vuoden tapaan Suomelle kaksoisvoiton. Seniorien latinalaistanssikilpailussa helsinkiläiset Petri ja Ulla Järvinen voittivat kilpailun jo toisen kerran peräkkäin. Pari on löytänyt voiton avaimet varsinkin Englannissa käytäviin kisoihin, sillä samassa maassa pari tanssi ykköseksi myös viime toukokuun British Openissa. Moninkertainen SM-ykköspari oli voitostaan riemuissaan, kuten koko suomalaiskilpailijoiden joukko kisapaikallakin. Hienon suomalaismenestyksen täydensivät tamperelaiset Jouko Karppinen ja Helena Merta tanssimalla hopeaa. Pari sijoittui myös viime vuonna kakkoseksi.

Pronssia sai Italian Ulisse Riccardi/Barbara Pischianz ja myös nelossija meni Italiaan.

Muissa ensimmäisen kisapäivän kilpailuissa suomalaisparit jäivät kauas kärjestä. Juniorien alle 16-vuotiaissa latinalaistanssien voiton vei Ukrainan Volodymyr Sudoplatov/Viktoriya Lyaschenko. Pari sijoittui vastaavassa kisassa vuosi sitten hopealle. Suomalaispareista helsinkiläiset Matti Tauru/Jessica Ketonen tanssivat sijoille 41-84.

Nuorten alle 21-vuotiaiden lattarikisan ykkössijan tanssivat ennakkosuosikit Anton Karpov/Kristina Moshenskaya Venäjältä. Pari sijoittui MM:ssä kolmanneksi ja saman sijan he tanssivat myös kevään British openissa.

Suomalaisparien nimiä löytyy tulosliuskalta sijoilta 62-106. Tälle kilpailun toiselle kierrokselle tanssivat helsinkiläiset Jurijs Troshenko/Claudia Ketonen, sekä tamperelaiset Jaak Vainomaa/Taina Savikurki.

Tanssiurheilua
International Championships, Brentwood/Lontoo, Englanti

Seniorien latinalaistanssit

1) Petri Järvinen/Ulla Järvinen Suomi 2) Jouko Karppinen/Helena Merta Suomi 3) Ulisse Riccardi/Barbara Pischianz Italia 17-23) Arttu Korhonen/Jaana Korhonen Suomi 17-23) Jukka Leppäranta/Tiina Siniketo Suomi

Nuoret alle 21-v. latinalaistanssit

1) Anton Karpov/Kristina Moshenskaya Venäjä 2) Andrea de Angelis/Ulyana Fomenko Italia 3) Umberto Gaudino/Louise Heise Italia 62-106) Jurijs Troshenko/Claudia Ketonen Suomi 62-106) Jaak Vainomaa/Taina Savikurki Suomi

Juniorit alle 16-v. latinalaistanssit

1) Volodymyr Sudoplatov/Viktoriya Lyaschenko Ukraina 2) Evgeni Kuzin/Valeriya Agikyan Venäjä 3) Viktor Burchuladze Venäjä 41-84) Matti Tauru/Jessica Ketonen Suomi

<< Edellinen
28.09.2008 Sami Vainionpää ja Merje Styf voittivat vakiotanssien World Ranking-kilpailun
Seuraava >>
09.11.2008 Kymppitanssin Suomen mestaruuskilpailut tanssittiin Salossa – yleisen champion-luokan mestaruudesta käytiin huippujännittävä kilpailu
19.05.2024 Nimipäivä: Emilia, Milja ja Emma © Habanera ry.