<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Paolo Bosco ja Silvia Pitton tanssivat kolmannen MM-tittelin vakiotansseista - 17.11.2008

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 16.11.08

Italialaiset vakiotanssijat Paolo Bosco ja Silvia Pitton tanssivat Itävallan Wienissä käydyissä vakiotanssien MM-kilpailuissa jo kolmannen kerran peräkkäin mestareiksi. Italialaispari oli finaalissa omaa luokkaansa ja nappasi kaikkien viiden finaalitanssin voiton itselleen. Bosco ja Pitton ovat hallinneet vakiotanssikilpailuita jo parin vuoden ajan ja sille ajanjaksolle mahtuu kaikkien suurten kisojen ykkössijoja.

Hopeaa sai Saksan Benedetto Ferruggia/Claudia Koehler. Pari oli myös vuosi sitten kakkosena. Nyt käydyssä kisassa he olivat finaalissa toisena kaikissa viidessä tanssissaan.

Pronssia sai viime vuoden tapaan Italian Andrea Ghigiarelli/Sara Andracchio, jotka varmistivat mitalinsa olemalla kolmantena finaalin kaikissa tansseissaan. Italian kakkospari oli kevään British openissa toisena ja vuosi sitten EM-kisa toi pronssia.

Suomea 73 parin kilpailussa edustivat kaksi SM-kisojen kärkipariamme. Hallitseva SM-ykkönen Jyväskylän Sami Vainionpää/Merje Styf tanssi kilpailun ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon keräten 21 tuomariruksia. Se takasi suoran paikan kakkoskierrokselle ilman re dance-kierrosta. Kakkoskierroksella pari sai 15 tuomariruksia, jolla tuli loppusijoitus 28-30. Vainionpää ja Styf eivät olleet vuosi sitten MM:ssä mukana, ja EM:stä he tämän vuoden keväällä saivat 31.sijan.

Täsmälleen samalle loppusijalle päätyivät myös SM-hopeamitalistit Markus ja Mariia Hirvonen Lappeenrannasta. Hirvoset saivat ensimmäiseltä kierrokselta 32 tuomariruksia ja menivät sillä myös suoraan kakkoskierrokselle. Ja sieltä heille tuli 15 ruksia ja loppusijoitus 28-30. He sijoittuivat vuosi sitten MM:ssä 27.sijalle.

Tanssiurheilua

Vakiotanssien MM-kilpailut, Wien, Itävalta

1) Paolo Bosco/Silvia Pitton Italia 5,0 2) Benedetto Ferruggia/Claudia Koehler Saksa 10,0 3) Andrea Ghigiarelli/Sara Andracchio Italia 15,0 4) Marat Gimaev/Alina Basiouk Venäjä 20,0 5) Simone Segatori/Annette Sudol Saksa 26,0 6) Emanuel Valeri/Tania Kehlet Tanska 29,0 28-30) Markus Hirvonen/Mariia Hirvonen Suomi 28-30) Sami Vainionpää/Merje Styf Suomi