<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Stefano Di Filippo ja Anna Melnikova tanssivat latinalaistanssien maailmanmestaruuden Italiaan - 15.12.2008

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 4.12.08

Latinalaistanssien maailmanmestaruuskilpailut tanssittiin tänä vuonna Australian Melbournessa, jossa kilpailupaikkana toimi 7000 henkeä vetävä urheiluareena. Australian tanssiurheiluliitto oli järjestänyt koko kisaviikolle seminaareja ja lukuisia muitakin kilpailutapahtumia joiden joukossa oli myös maan mestaruuskilpailut. Kilpailut myös televisioitiin useisiin maihin ympäri maailmaa.

Lattarien MM-kisassa viisi kärkisijaa meni maailmanlistan kärkiviisikolle, joten suosikit pitivät nyt hyvin pintansa. Mestaruus oli avoin, sillä sen viime vuonna voittaneet unkarilaiset Maurizio Vescovo ja Melinda Törökgyörgy olivat siirtyneet ammattilaisiksi viime keväänä.

Mestareiksi tanssivat maailmanlistan kakkospaikalta Italian Stefano Di Filippo/Anna Melnikova. Pari oli vuosi sitten hopealla. Nyt käydyssä finaalissa pari voitti kaikki viisi tanssiaan.

Di Filippolla ja Melnikovalla on tältä vuodelta ykkössijat myös mm. Interistä, German openista ja World cupista.

Hopeaa viiden kakkossijan tuoneen tanssin myötä tanssivat Venäjän Alexey Silde/Anna Firstova. Pari on maailmanlistan ykkönen ja vuosi sitten he tanssivat MM:ssä viidenneksi. Hopeaa tuoneet sijoitukset arvokisoissa on parille tältä vuodelta tuttuja sillä tämän sijoituksen pari on tanssinut mm. Interissä, German openissa ja world cupissa. EM-kisoista pari sai pronssia.

Venäläistanssijat onnistuivat tässä kisassa muutenkin loistavasti, sillä pronssia nappasi vain kolme viikkoa sitten 10-tanssin MM-kisoissa pronssia tanssineet Venäjän Andrei Zaitsev/Anna Kuzminskaya. He olivat vuosi sitten MM:ssä seitsemäntenä, joten kun paikka finaaliin aukesi, tuli sieltä saman tien mitalikin. Nyt he saivat finaalissa kolmesta tanssista kolmannen sijan ja sambasta sekä rumbasta neljännen sijan. Maailmanlistalla pari on kolmantena.

Vain pisteellä pronssin hävisivät neljänneksi tanssineet Kroatian Zoran Plohl/Tatsiana Lahvinovich. Pari vaihtoi edustusmaansa Kroatiaan vuosi sitten. Koko yhteisen uransa alun vuodesta 1999 alkaen pari tanssi Slovenian väreissä. Nyt he saivat kahdesta tanssista kolmossijat, ja muista nelossijat. Kroaattipari oli vuosi sitten MM:ssä kahdeksas ja maailmanlistalla pari on neljäntenä.

Suomen kaksi vahvaa edustusparia pettyi tuloksiinsa. Molemmat parit hakivat paikkaa viime vuoden tapaan neljännesfinaaliin. Se jäi kuitenkin tällä kertaa saamatta, mikä johtui ennen kaikkea Aasian maiden parien vahvasta esiinmarssista ja sitä kautta kiristyneestä kilpailusta. Myös isäntämaa oli panostanut tähän kisaan paljon. Australian molemmat edustusparit olivat valmentautuneet kilpaan hyvin ja se toi heille sijat kahdeksan ja yhdeksän.

Suomen pareista sijalle 25 tanssivat hallitsevat SM-ykköset Joonas Piippola ja Katri Mäkinen Keminmaalta. Pari matkusti kisapaikalle ajoissa, valmistautui kisaan hyvin ja keräsi ensimmäiseltä tanssikierrokselta 39 tuomariruksia. Sillä he pääsivät suoraan ohi re dance-kierroksen kakkoskierrokselle. Toinen kierros antoi parille 22 tuomariruksia ja yhdessä kahden muun parin kanssa Piippola ja Mäkinen olivat ensimmäiset, jotka putosivat 24 parhaan joukosta ja neljännesfinaalista. Pari itse oli tanssinsa tyytyväinen, vaikka sijoitus jäi harmittaman. Vuosi sitten Piippola ja Mäkinen tanssivat MM:ssä sijalle 20 ja sitä sijoitusta he tähän kisaan lähtivät parantamaan. Maailmanlistalla pari on tällä hetkellä sijalla 26.

Kakkosparinamme tanssineet kuopiolaiset Markku Hyvärinen ja Disa Kortelainen matkasivat myös kisapaikalle ajoissa. Lämmittelynä pari kilpaili kolme päivää ennen MM:ää kv. ranking-kisan josta tuli hienosti viides sija. Nyt pari keräsi ensimmäiseltä tanssikierrokselta 31 tuomariruksia ja pääsi suoraan kakkoskierrokselle. Sieltä tuli 19 tuomariruksia ja se toi loppusijoituksen 29. Myös Hyvärinen ja Kortelainen olivat tanssiinsa tyytyväisiä, mutta sijoitus ei ollut sitä mitä pari haki. Vuosi sitten he olivat MM:ssä sijalla 22 ja samoille sijoille tavoite oli myös nyt. Pari totesi, että nyt kisassa heidän edelleen meni monta sellaistakin paria, jotka he olivat vain kolme päivää sitten voittaneet. Tosin nyt oli myös toinen tuomaripaneeli ja tuomarien näkemykset eivät aina ole identtisiä. Sijoitustaan pari ei mitenkään halunnut laittaa tuomarien syyksi. Maailmanlistalla kuopiolaiset ovat sijalla 56. Australian MM-kisassa tanssi 64 paria.