tulostusversio
habanera RSS

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Vakiotanssien mestareiksi tanssivat toisen kerran peräkkäin Markus ja Mariia Hirvonen - 01.03.2010

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 27.2.2010

Vakiotanssien Suomen mestaruuskilpailut tanssittiin lauantaina Oulussa. Mestaruuksia oli jaossa neljässä ikäsarjassa ja niitä lähti tavoittelemaan yli 120 maamme vakiotanssien huippuparia. Oulun kisojen yhteydessä tanssittiin myös latinalaistanssien alle 21-vuotiaiden avoin kilpailu, joka ei ollut SM-kisa.

Kilpailun järjestäjäseura Oulun Telemark Team juhlii tänä vuonna toimintansa 45-vuottaan. Seura vastaanotti kilpailun avajaisissa Nuori Suomi-sinetin, joka on laadullinen tunnustus seuran monipuolisesta toiminnasta jonka perustana on ollut koko toiminnan ajan vahva lapsi- ja juniorityö. Oulun Telemark Team on Suomen Tanssiurheiluliiton 19 sinettiseura.

Markus ja Mariia Hirvonen tanssivat toisen mestaruutensa peräkkäin

Yleisen champion-luokan finaalista tuli tasokas, vauhdikas ja jännittävä. Kaikki finalistiparit olivat valmistautuneet kisaan huolella, mikä näkyi tanssissa.

Mestaruutta puolustivat Lappeenrannan Markus ja Mariia Hirvonen. Pari kesti suosikin paineet hienosti ja uusi mestaruutensa voittamalla finaalissa kaikki viisi tanssiaan. Hirvoset ovat voittaneet SM-tittelin aikuisten sarjassa nyt kolmasti, sillä ensimmäinen mestaruus heille tuli 2007. Hirvoset ovat myös rankingin ykköset. Maailmanlistalla pari on sijalla 56.

Hopealla viime vuoden tapaan sijoittuivat Jyväskylän Sami Vainionpää/Merje Styf. Pari oli finaalin kakkonen neljässä tanssissa kolmas wieninvalssissa. SM-mestaruus parilla on vuodelta 2008. Maailmanlistalla jyväskyläläispari on sijalla 47.

Pronssia voitti Tampereen Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki. Myös viime vuonna pari oli pronssilla. Finaalissa pari oli kakkonen wieninvalssissa ja kolmas neljässä muussa tanssissaan. Rankingissa pari on kolmantena ja maailmanlistalla sijalla 145. Vainomaa ja Savikurki ovat 10-tanssin hallitseva SM-ykkönen.

Kisan kaksi seuraavaa sijaa meni Oulun pareille. Neljänneksi sijoittuivat ensimmäistä vuottaan aikuisten sarjassa tanssivat Nikolai Iliev/Jasmin Pocknell. Pari voitti viime vuonna nuorten SM-tittelin ja nyt he lähestyvät kansallista kärkeä myös aikuisten luokassa. Maailmanlistalla pari on 321.

Viides oli Artturi Seppänen/Heidi-Maria Panula. Pari oli vuosi sitten kuudes ja kotimaan rankingissa he ovat sijalla neljä. Maailmanlistalla pari on sijalla 212.

Loppukilpailun kuudenneksi tanssivat helsinkiläiset Juri Kagan/Claudia Ketonen. Heistä Claudia oli myös viime vuonna mukana tanssien silloin toisen pojan kanssa neljänneksi.

Väätäinen ja Karvinen tanssivat nuorison voittajiksi

Nuorison vakiotanssikilpailuun osallistui 35 paria, mikä tiesi finalisteille neljää tanssikierrosta. Kilpailun ykkösiksi tanssivat viime vuonna hopeaa voittaneet Kuopion Ville Väätäinen/Reetta Karvinen. Pari voitti finaalissa kaikki viisi tanssiaan. He ovat myös nuorten ranking-ykkösiä.

Hopeaa sai Vaasan Jani Neulaniemi/Henni Syväoja. Vaasalaispari sijoittui viime vuonna seitsemänneksi. Finaalissa he tanssivat kaikissa tansseissaan kakkossijalle. Rankingissa pari on kolmantena.

Pronssia sai viime vuonna semifinaalissa tanssineet Espoon Joona ja Janita Heikkilä. Rankinglistan kakkospari oli finaalissa kaikissa tansseissaan kolmas.

Seniorien mestaruus jälleen Tampereelle

Viisi edellistä seniorien mestaruutta voittaneet tamperelaiset Juha ja Päivi Rautio eivät tänä vuonna olleet puolustamassa titteliään. Mestaruus meni silti Tampereelle, jonne sen tanssivat Jouko ja Heljä Leppälä. Leppälät voittivat vuosituhannen vaihteen kahta puolta kahdeksan mestaruutta putkeen, pitivät sitten kilpailutaukoa ja tulivat takaisin kisailemaan reilu vuosi sitten. Viime vuonna he eivät olleet SM-kisassa, mutta tanssivat Ikäkausimestaruuskilpailuiden yhteydessä tanssitun Seniori 2-ikäsarjan SM-ykkösiksi. Nyt pari otti uransa yhdeksännen SM-tittelin Seniori ykkösissä. Finaalissa pari oli kaikissa viidessä tanssissaan ykkösenä.

Hopeaa voitti Mikkelin Olli-Pekka Vanhala/Tiina Tarvonen. 10-tanssin hallitseva SM-mestaripari oli vuosi sitten viides. Nyt tanssi kulki todella hyvin. Finaalissa he tanssivat kakkosiksi kolmessa tanssissaan ja kolmanneksi wieninvalssissa, sekä foxtrotissa.

Pronssia voitti Hyvinkään Jorma ja Marjut Yksjärvi. He sijoittuivat vuosi sitten hopealle ja samalla sijalla he ovat myös rankingissa.

Juniorien mestaruus Hämeenlinnaan

Juniori 2-ikäsarjan Suomen mestaruus meni Hämeenlinnaan. 21 parin kilpailun ykköseksi tanssivat Pivotkerhon Erik Husgafvel/Laura Mäkinen. Pari voitti finaalissa kaikki viisi tanssiaan. Hämeenlinnalaispari on myös Suomen ranking-ykkönen. Viime vuonna Erik tanssi toisen tytön kanssa SM-pronssia.

Hopeaa voitti Kaarinan Jonni Peltola/Kastanja Rauhala. Pari oli finaalissa kakkonen neljässä tanssissaan ja neljäs foxtrotissa. Vuosi sitten pari oli kuudes. Suomen rankingissa he ovat sijalla 2.

Pronssista käytiin kova kilpailu. Kaksi paria päätyi samoille sijalukupisteille 17, ja sijalukuvertailu antoi pronssin Oulun Telemarkin Jussi Pakoselle ja Anniina Koivuniemelle. Pari tanssi finaalissa foxtrotissa kakkoseksi, tangossa ja wieninvalssissa kolmanneksi, quickstepissä neljänneksi ja hitaassa valssissa viidenneksi. Viime vuonna oululaispari sijoittui SM:ssä seitsemänneksi. Rankingissa pari on kolmantena.

Neljänneksi pronssiparin kanssa samoin sijalukupistein sijoittui Kirkkonummen Emil Hallberg/Miira-Liisa Vehviläinen. He tanssivat finaalissa kolmessa tanssissa kolmanneksi ja nelossija tuli tangosta, sekä wieninvalssista. Pari sijoittui vuosi sitten yhdeksänneksi ja rankingissa he ovat viidentenä.

Tanssiurheilua

Vakiotanssien SM-kilpailut, Oulu

Yleinen Champion

1) Markus Hirvonen/Mariia Hirvonen Lappeenrannan Tanssiurheilijat 5,0 2) Sami Vainionpää/Merje Styf Jyväskylän Tepika 11,0 3) Jaak Vainomaa/Taina Savikurki Tampereen Step 15,0 4) Nikolai Iliev/Jasmin Pocknell Oulun Telemark Team 21,0 5) Artturi Seppänen/Heidi-Maria Panula Oulun Telemark Team 25,0 6) Juri Kagan/Claudia Ketonen Helsingin Dance World 28,0

7) Anssi Heikkilä/Jenni Koskinen Haminan Have Step 8-9) Karri Rinne/Reetta Kosonen Kirkkonummen TanssiDans 8-9) Joonas Rytkönen/Nataly Scasna Jyväskylän Tepika 10) Jens Mattila/Tanja Lehtimäki Vaasan Rolling 11-12) Henrik Nordman/Simone Lehikoinen Mikkelin Urheilutanssijat 11-12) Kim Samuelsson/Reetta Aarnio Helsingin Blue&White

Nuoriso (16-18 v)

1) Ville Väätäinen/Reetta Karvinen Kuopion TanssiSavo 5,0 2) Jani Neulaniemi/Henni Syväoja Vaasan Rolling 10,0 3) Joona Heikkilä/Janita Heikkilä Espoon Merenque 15,0 4) Albert Husgafvel/Iida Hilska Hämeenlinnan Pivotkerho 20,0 5) Petteri Pitkänen/Oona Oinas Jyväskylän Tepika 27,0 6) Heikki Kaikkonen/Karoliina Mäkinen Oulun Telemark Team 28,0

7-8) Pyry Kansa/Taiju Koivula Kotkan Hyrrät 7-8) Kasper Rauhala/Netta Kupiainen Kirkkonummen TanssiDans 9) Mikko Kuntonen/Titti Koivula Kouvolan Terpsikerho 10) Eetu Hagman/Emmi Hagman Jyväskylän Tepika 11) Matti Tauru/Lumi Rautakorpi Kouvolan Terpsikerho 12) Jussi Jurkola/Ilana Stolberg Liedon LaTeam

Seniorit (yli 35 v)

1) Jouko Leppälä/Heljä Leppälä Tampereen Spiral 5,0 2) Olli-Pekka Vanhala/Tiina Tarvonen Mikkelin Urheilutanssijat 12,0 3) Jorma Yksjärvi/Marjut Yksjärvi Hyvinkään Parketti 15,0 4) Jari Redsven/Anne Redsven Järvenpään Cavalier 18,0 5) Hannu Kursu/Suvi Lukkari Oulun Telemark Team 26,0 6) Jukka Väisänen/Heli Väisänen Järvenpään Cavalier 29,0 7) Jukka Leppänen/Tiina Siniketo Lahden Dancing 35,0

8) Markku Nissinen/Anne Nissinen Leppävirran Tanssiseura 9-10) Juha Koponen/Mirkka Koponen Kuopion Tanssi-Savo 9-10) Kalle Koski/Marjo Sinervä Noormarkun Time Step 11) Matti Pullinen/Jana Pullinen Turun Bolero 12) Raimo Kekola/Soile Maunuksela Seinäjoen Botafogo

Juniorit (alle 16-v)

1) Erik Husgafvel/Laura Mäkinen Hämeenlinnan Pivotkerho 5,0 2) Jonni Peltola/Kastaja Rauhala Kaarinan Fregolina 12,0 3) Jussi Pakonen/Anniina Koivuniemi Oulun Telemark Team 17,0 4) Emil Hallberg/Miira-Liisa Vehviläinen Kirkkonummen TanssiDans 17,0 5) Robert Virenius/Jenny Castrén Jyväskylän Tepika 25,0 6) Johannes Saaristo/Camilla Jussila Tampereen Step 29,0

7) Jori Kansa/Liisa Setälä Kotkan Hyrrät 8) Samuli Kurikka/Julia Lobskaja Jyväskylän Tepika 9) Markus Leinonen/Sini Leinonen Haminan HaveStep 10) Juho Leppänen/Jenna Kesonen Jyväskylän Tepika 11) Ilari Kauppinen/Milja Vainikka Tampereen Step 12) Joonas Sadinmaa/Mirva Kemppainen Keminmaan Aida

Nuoret alle 21-vuotta

Latinalaistanssien avoin kilpailu

1) Tuomas Jylhä/Sofia Mäki-Ontto Tampereen Step 5,0 2) Miko Sirolinna/Marjut Soininen Kirkkonummen TanssiDans 12,0 3) Juho Taskinen/Nea Kimpimäki Kuopion Tanssiseura J&V 13,0 4) Tuomas Kesti/Sanni Alanen Tampereen Spiral 20,0 5) Markus Ranta/Alisa Heino Salon Swivel 25,0 6) Fred Saarinen/Elisa Niinistö Salon Swivel 30,0

7-8) Eemeli Saastamoinen/Meri Taavettila Rovaniemen Revontulitanssijat 7-8) Anton Lindgren/Anna Äimälä Helsingin Blue&White 9) Nicolas Robertson/Katariina Rantanen Kirkkonummen TanssiDans 10) Juuso Korpela/Henna Kiiskilä Kokkolan Corte