tulostusversio
habanera RSS

<< Takaisin
<< Näytä kaikki

Markus ja Mariia Hirvoselle kolmas peräkkäinen vakiotanssien Suomen mestaruus - 13.02.2011

Suomen Tanssiurheiluliitto ry tiedottaa 12.2.2011

Vakiotanssien Suomen mestaruuskilpailut tanssittiin lauantaina Kotkassa. Karhuvuoren Urheilutalolle oli saapunut yli 120 tanssiparia kilpailemaan juniorien, nuorison, seniorien ja yleisen Champion-luokan SM-tittelistä.

Markus ja Mariia Hirvonen tanssivat kolmannen kerran peräkkäin Suomen mestareiksi

Lappeenrannan Tanssiurheilijoiden Markus ja Mariia Hirvonen tanssivat Kotkassa kolmannen peräkkäisen SM-voiton yleisessä Champion-luokassa. Hirvosilla on myös vuoden 2007 mestaruus. Päivän finaalissa he voittivat kolme tanssia ja sijoittuivat kakkoseksi hitaassa valssissa, sekä foxtrotissa. Pari on kotimaan rankingissa kakkosena ja maailmanlistalla sijalla 83.

Hopeaa, vain sijalukupisteen mestareille hävinneinä tanssivat Jyväskylän Sami Vainionpää ja Merje Styff. He voittivat finaalissa hitaan valssin, sekä foxtrotin, olivat kakkosena wieninvalssissa ja quickstepissä, sekä kolmantena tangossa. Myös vuosi sitten he tanssivat SM-hopeaa. Kotimaan rankingissa pari on ykköspaikalla ja maailmanlistalla parhaiten sijoittuneena suomalaisparina sijalla 47.

SM-pronssia voitti Tampereen Jaak Vainomaa ja Taina Savikurki. Pari sijoittui tangossa kakkoseksi, foxtrotissa neljänneksi ja kolme tanssia toi kolmossijan. Viime vuonna tamperelaispari oli myös SM-pronssilla. Kotimaan rankingissa he ovat sijalla kolme ja maailmanlistalla sijalla 161.

Jani Neulaniemi ja Henni Syväoja tanssivat nuorisomestareiksi

Vaasan Rollingin Jani Neulaniemi ja Henni Syväoja tanssivat nuorison vakiotanssimestareiksi. Pari hallitsi finaalia voittaen kaikki viisi tanssia. Viime vuonna he voittivat hopeaa. He voittivat myös viime vuonna SM-tittelin 10-tanssissa. Pari on rankingissa kakkosena ja maailmanlistalla he ovat sijalla 129.

Hopeaa tanssivat Hämeenlinnan Erik Husgafvel ja Laura Mäkinen. Pari oli finaalissa kakkosena kaikissa tansseissaan. Hämeenlinnalaispari oli SM ykkösenä myös vuosi sitten, silloin ikäsarjaa nuoremmissa.

Pronssille taituroivat Espoon Joona ja Janita Heikkilä. He olivat kolmessa tanssissaan kolmantena, tangossa neljäntenä ja wieninvalssissa viidentenä. Pari sijoittui vuosi sitten SM-pronssille ja rankingissa he ovat listan ykkösnimi. Maailmanlistalla pari on sijalla 36.

Jari ja Anne Redsvenille seniorien SM-voitto

Järvenpään Cavalierin Jari ja Anne Redsven tanssivat seniorien SM-kultaa. Pari voitti finaalissa kolme tanssia ja oli kakkosena kahdessa ensimmäisessä tanssissaan, jotka olivat hidas valssi ja tango. Voitto maistui parille varmasti mieluisalta. Viime vuonna he sijoittuivat neljänneksi. Pari on rankingin kärkinimi tällä hetkellä.

Hopeaa, vain pisteen mestareille hävisivät Tampereen Jouko ja Heljä Leppälä. Pari voitti hitaan valssin ja tangon, sekä oli toisena kolmessa tanssissaan. Leppälät voittivat viime vuonna harvinaisen tuplamestaruuden, ollen silloin ykkösenä sekä tässä seniori 1, että seniori 2-ikäsarjassa.

Rankingissa he ovat kolmantena ja maailmanlistalla sijalla 76.

Pronssia tanssivat Hyvinkään Jorma ja Marjut Yksjärvi. He olivat finaalissa kolmansia kaikissa tansseissaan. Viime vuonna pari tanssi myös pronssia SM:ssä.

Junioreiden mestaruus meni Haminaan

Haminan Have Stepiä edustavat Benjamin Lindström ja Esteri Talvio tanssivat uransa toisen SM-voiton. Nyt mestaruus tuli vakiotansseissa, jonka finaalissa pari voitti neljä tanssia ja oli quickstepissä toisena. Haminalaispari voitti edellisen SM-tittelin samassa salissa viime syksyn 10-tanssin SM:ssä. Pari on rankingissa sijalla kuusi.

Hopeaa voitti Jyväskylän Samuli Kurikka ja Julia Lobskaja. He olivat finaalin ykkösinä quickstepissä ja muista tansseista pari tanssi kakkossijan. Ranking-listan kakkospari sijoittui viime vuoden SM:ssä kahdeksanneksi.

Pronssia sai Tampereen Johannes Saaristo ja Camilla Jussila. He tanssivat finaalissa kolmanneksi kaikissa tansseissaan. Pari on ranking-listan ykkönen ja viime vuonna he sijoittuivat SM:ssä kuudenneksi.

Tanssiurheilua
Vakiotanssien SM-kilpailut, Kotka

Yleinen Champion

1)Markus Hirvonen/Mariia Hirvonen Lappeenrannan Tanssiurheilijat 7,0 2) Sami Vainionpää/Merje Styf Jyväskylän Tepika 9,0 3) Jaak Vainomaa/Taina Savikurki Tampereen Step 15,0 4) Juri Kagan/Claudia Ketonen Helsingin DanceWorld 19,0 5) Ilari Lehtonen/Jasmin Pocknell Tampereen Step 27,0 6) Jonne Pohjankukka/Tiia Routila Liedon LaTeam 28,0

7) Ville Väätäinen/Reetta Karvinen Kuopion Tanssi-Savo 8) Anssi Heikkilä/Jenni Koskinen Haminan Have Step 9-10) Onni Leivo/Emma Halminen Porin Oikea Rytmi 9-10) Valtteri Virtanen/Suvi Kurki Tampereen Step 11) Jevgeni Privalov/Maria Kangasaho Helsingin Blue&White 12) Jussi Kaksonen/Reetta Mikola Turun Bolero

Nuoriso (16-18-v.)

1)Jani Neulaniemi/Henni Syväoja Vaasan Rolling 5,0 2) Erik Husgafvel/Laura Mäkinen Hämeenlinnan Pivotkerho 10,0 3) Joona Heikkilä/Janita Heikkilä Espoon Merenque 18,0 4) Vladimir Pavlov/Marjo Kosonen Helsingin Star 21,0 5) Jonni Peltola/Kastanja Rauhala Tampereen Step 22,0 6) Roope Antila/Liisa Setälä Kotkan Hyrrät 29,0

7) Pyry Kansa/Taiju Koivula Kotkan Hyrrät 8) Petteri Pitkänen/Oona Oinas Jyväskylän Tepika 9) Eetu Hagman/Emmi Hagman Jyväskylän Tepika 10-11) Emil Hallberg/Miira-Liisa Vehviläinen Kirkkonummen TanssiDans 10-11) Miko Sirolinna/Marjut Soininen Kirkkonummen TanssiDans 12) Roope Saarinen/Saara Sokura Lappeenrannan Tanssiurheilijat

Seniorit (yli 35-v)

1) Jari Redsven/Anne Redsven Järvenpään Cavalier 7,0 2) Jouko Leppälä/Heljä Leppälä Tampereen Step 8,0 3) Jorma Yksjärvi/Marjut Yksjärvi Hyvinkään Parketti 15,0 4) Olli-Pekka Vanhala/Tiina Tarvonen Mikkelin Urheilutanssijat 20,0 5) Juha Pihlman/Tiina Toivonen Joensuun Carelia 28,0 6) Esa Id/Katariina Lassila-Id Hyvinkään Parketti 31,0 7) Jukka Leppänen/Tiina Siniketo-Leppänen Lahden Nick´s Dance Sport 31,0

8) Jukka Väisänen/Heli Väisänen Järvenpään Cavalier 9) Juha Laiho/Heidi Laiho Turun Bolero 10) Hannu Kursu/Suvi Lukkari Oulun Telemark Team 11) Juha Koponen/Mirkka Koponen Kuopion Tanssi-Savo 12) Ilkka Ruutu/Sari Ruutu Helsingin Star

Juniorit (alle 16-v.)

1)Benjamin Lindström/Esteri Talvio Haminan Have Step 6,0 2) Samuli Kurikka/Julia Lobskaja Jyväskylän Tepika 9,0 3) Johannes Saaristo/Camilla Jussila Tampereen Step 15,0 4) Ilari Kauppinen/Milja Vainikka Tampereen Step 20,0 5) Juho Rämäkkö/Ella Rask Jyväskylän Tepika 27,5 6) Juho Leppänen/Jenna Kesonen Jyväskylän Tepika 27,5

7) Jori Kansa/Petra Mero Kotkan Hyrrät 8) Eemeli Kirjavainen/Emma-Jemina Liljestrand Kotkan Hyrrät 9) Aleksi Kallioinen/Saara Saikkonen Jyväskylän Tepika 10-11) Juho Mäkäräinen/Jenni Kontio Kajaanin Casamba 10-11) EetuToivainen/Karita Juvonen Jyväskylän Tepika 12) Toni Kauppinen/Ella Huusko Keminmaan Aida